Anthony bij RTL Late Night

02/12/2016 / Media / 0 Comments /

Naar aanleiding van mijn film Find my Phone was ik 29-11-2016 te gast bij RTL Late Night. De uitzending is te bekijken via RTL XL.

rtlln-playHet onderwerp begint op 21:47

Anthony in het Privacy Café op 27 november

Taal: Nederlands
Duur: 25 min.
Datum & tijd: 27-11-2016 14:00

Zondag 27 november geef ik een uitgebreide Deep Web workshop in de Openbare Bibliotheek Amsterdam tijdens het Privacy Café.

Tijdens de workshop geef ik een uitgebreide uitleg over de verschillende lagen en grootte van het internet, toon ik aan hoeveel data we onbewust delen door te browsen op internet, maak je kennis met het Deep Web en Dark Web en zal ik de noodzaak en het bestaansrecht van dit deel van het internet verdedigen. Ook leer ik je veilig en anoniem onderzoek te doen op het Deep Web en Dark Web.

Geïnteresseerd? Je bent van harte welkom om langs te komen en mee te doen.

 

Deze versie van het Privacy Café heeft in het thema van de week van de mediawijsheid en de Crypto Design Challenge een het thema: Deep Web. Naast dat er ruimte is voor al jouw vragen omtrent privacy, gaan we 27 november een duik nemen in het zogenaamde ‘surface web’, ‘deep web’ en ‘dark web’. Anthony van der Meer neemt ons mee door de verschillende lagen van het internet. Hij zal ons laten zien dat, ondanks de namen, de ‘lagen’ niet inherent verschillen van elkaar, maar dat de verschillen tot stand komen door de gereedschappen die je nodig hebt om er binnen te komen. Ook zal hij laten zien dat deze plekken niet alleen maar eng en ingewikkeld zijn.

Je kan hierbij kiezen voor verschillende opties:

Wil je het houden bij het beveiligen van je laptop? Dan staan onze vrijwilligers voor je klaar!

Ben je wel benieuwd naar het diepe web? Dan kijk je mee met de tour, of doe je het samen met een partner. Later instappen mag altijd.

Heb je zin om in het diepe web te duiken? Dan kan je helemaal meedoen. Anthony zal je stap voor stap mee nemen in de wereld voorbij Google.

 

https://cryptodesign.org/event/privacy-cafe-met-het-thema-deep-web/

Lezing: Waarom is privacy belangrijk?


Afbeelding: Ellen Porteus

Taal: Nederlands (Engels in overleg)
Duur: 60 tot 90 min. (op aanvraag)

Je hebt jezelf vast wel een keer afgevraagd waarom er zo veel ophef wordt gemaakt rond het onderwerp privacy. Dat is niet zo gek, het is een breed en ingewikkeld onderwerp. De simpele vraag: “Waarom is privacy belangrijk?” heeft een lang antwoord. Tijdens deze lezing ga ik diep in op deze vraag en het antwoord op deze vraag.

In de lezing onderbouw ik waarom privacy essentieel is om een gezonde rechtstaat en democratie te behouden. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom privacy belangrijk is. Ik ga dieper in op de, naar mijn mening, 3 grootste gevaren voor het privacyrecht.

Aan bod komen:

  • De commerciële gevaren
  • Hacking
  • (Staats)spionage

Tijdens deze interactieve lezing geef ik relevante voorbeelden en nodig ik je uit zelf de voorbeelden te testen. Ook zal ik proberen al je vragen over privacy en hacking te beantwoorden.

Interesse? Neem gerust contact met me op via de contact pagina.

Exploring the Deep Web

Taal: Engels
Duur:
25 min.

Voor de Crypto Design Challange werd ik gevraagd een workshop te geven over het “Deep Web” in het Makers Lab op de HVA (Amsterdam University of Applied Sciences).

 

Op 6 oktober gaf ik deze workshop waarin we steeds dieper afdaalde van het “normale” Clearnet, het Deep Web en uiteindelijk het Dark Web in.

Tijdens de wokshop gaf ik een uitgebreide uitleg over de verschillende lagen en grootte van het internet, maakte de deelnemers kennis met het Deep Web en Dark Web en benadrukte ik de noodzaak en het bestaansrecht van dit deel van het internet. Ook leerde ik de deelnemers veilig en anoniem onderzoek te doen op het Deep Web.

 

 


Anthony van der Meer©