Workshop tijdens “Flying Money” in Amsterdam

Het nodigde me uit om een workshop te geven tijdens de “Flying Money” conferentie die afgelopen mei werd gehouden in Amsterdam. Het doel van deze conferentie was het delen van kennis om verborgen geldstromen bloot te leggen. Tijdens deze workshop gaf ik uitgebreide tour over het internet met als doel het speelveld van criminelen en normale gebruikers te tonen. Daarnaast gaf ik een tips en tricks om digitale sporen te volgen die kunnen leiden naar de identiteit van criminelen.

 

Anthony in Ljubljana

Na aanleiding van mijn eerdere workshop dat ik aan de Hogeschool van Amsterdam gaf over het Clear, Deep en Dark Web werd ik door het Aksioma Institute for Contemporary Art in Ljubljana, Slovenië uitgenodigd als gast spreker voor een meerdaagse workshop waarin ik wat uitgebreider inging op het Clear, Deep en Dark Web. Tijdens deze workshop (in maart 2018), waar vooral veel studenten van de plaatselijke universiteit aan deelnamen gaf ik een uitgebreide tour en praktische handvatten om zelf de verschillende lagen van het internet te ontdekken en vanuit daar zelf (kunst)projecten te starten. Ljubljana

 

Anthony in Brussel (IAPP)

In november 2017 was ik gastspreker in Brussel tijdens het ‘Europe Data Protection Congress 2017van de International Association of Privacy Professionals (IAPP). Tijdens deze interactieve sessie ging ik dieper in op juridische aspecten van “Find my Phone”. Zo vertelde ik over de grenzen van uitlokking, proportionaliteit, ethiek en de impact van de film op het publiek, maar ook op mij als maker. Daarnaast ging ik ook dieper in op het gevaar van spionage en tunnelvisie. Achteraf kreeg ik de hieronder getoonde recensie toegestuurd.

In November 2017 I was a guest speaker in Brussels during the “Europe Data Protection Congress 2017” of the International Association of Privacy Professionals (IAPP). During this interactive session I give a more in depth look at the legal aspects of  “Find my Phone”. I told about the boundaries of provoking theft, proportionality, ethics and the impact of the film on the audience but also me as the maker. Besides that I also talked about the risks of surveillance and tunnel vision. I received the following review.

Spying on a Thief: Ethics, Privacy, and a Filmmaker’s Dilemma
Content Score: 5
Presentation Style: 5
Avoided Commercialization: 5
Overall Score: 5
Comments:

  • Very good session, practical, well prepared. Thank you!
  • Good content, engaging topic and well presented

iapp

Anthony in ABC NEWS Australië

02/01/2018 / Media / 0 Comments /

Tijdens mijn verblijf in Sydney, waar ik verbleef voor mijn sessie voor the IAPPANZ werd ik door ABC News benaderd. De journalisten waren geïnteresseerd in een item over het gevaar dat spyware apps vormen voor onwetende gebruikers en vroegen mij voor een reportage eem demonstratie te geven.

Niet lang daarna zit ik vroeg in de ochtend in het ABC gebouw met een camera team klaar om de verslaggeefster te volgen tijdens haar ochtend routine. Het volledige artikel is hier te vinden. Hieronder een fragment uit de reportage.

During my stay in Syndey, where I was to talk at the IAPPANZ I was contacted by ABC News. The reported were interested in an item about the dangers of spyware apps and what kind of impact they can cause their victims. I was asked to give a demonstration about this.

A few days later I got up in the early morning and went to the ABC building where a camera team was ready to record me spying on a reporter that volunteered. You can find the full article here. A short clip of the full tv report you can find below.

Anthony in Australië

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd om te spreken over ethiek, journalistiek en privacy in Sydney, Australië. In oktober 2017 sprak tijdens de ‘walking the line‘ conferentie van de International Assosiation of Privacy Professionals in Australia and New Zealand.  Tijdens deze interactieve sessie die werd geco-host door Brett Winterford, gaf ik mijn visie over de dunne lijn waar Find my Phone op balanceerde op ethisch en privacy niveau en het belang van de film vanuit het awereness en journalistiek perspectief. Daarnaast ging ik in op het gevaar van spionage en tunnelvisie.

A little while back I was invited to talk about ethics, journalism and privacy in Sydney, Australia. In October 2017 I spoke during the ‘Walking the Line’ summit of the International Assosiation of Privacy Professionals in Australia and New Zealand. During this interactive session which was co-hosted by Bett Winterford, I give my vision about the thin line on which “Find my Phone” balanced on privacy and ethical level and the importance of the film in a awareness and journalistic perspective. Besides that I also talked about the risks of surveillance and tunnel vision.

Anthony bij RTL Late Night

02/12/2016 / Media / 0 Comments /

Naar aanleiding van mijn film Find my Phone was ik 29-11-2016 te gast bij RTL Late Night. De uitzending is te bekijken via RTL XL.

rtlln-playHet onderwerp begint op 21:47

Anthony in het Privacy Café op 27 november

Taal: Nederlands
Duur: 25 min.
Datum & tijd: 27-11-2016 14:00

Zondag 27 november geef ik een uitgebreide Deep Web workshop in de Openbare Bibliotheek Amsterdam tijdens het Privacy Café.

Tijdens de workshop geef ik een uitgebreide uitleg over de verschillende lagen en grootte van het internet, toon ik aan hoeveel data we onbewust delen door te browsen op internet, maak je kennis met het Deep Web en Dark Web en zal ik de noodzaak en het bestaansrecht van dit deel van het internet verdedigen. Ook leer ik je veilig en anoniem onderzoek te doen op het Deep Web en Dark Web.

Geïnteresseerd? Je bent van harte welkom om langs te komen en mee te doen.

 

Deze versie van het Privacy Café heeft in het thema van de week van de mediawijsheid en de Crypto Design Challenge een het thema: Deep Web. Naast dat er ruimte is voor al jouw vragen omtrent privacy, gaan we 27 november een duik nemen in het zogenaamde ‘surface web’, ‘deep web’ en ‘dark web’. Anthony van der Meer neemt ons mee door de verschillende lagen van het internet. Hij zal ons laten zien dat, ondanks de namen, de ‘lagen’ niet inherent verschillen van elkaar, maar dat de verschillen tot stand komen door de gereedschappen die je nodig hebt om er binnen te komen. Ook zal hij laten zien dat deze plekken niet alleen maar eng en ingewikkeld zijn.

Je kan hierbij kiezen voor verschillende opties:

Wil je het houden bij het beveiligen van je laptop? Dan staan onze vrijwilligers voor je klaar!

Ben je wel benieuwd naar het diepe web? Dan kijk je mee met de tour, of doe je het samen met een partner. Later instappen mag altijd.

Heb je zin om in het diepe web te duiken? Dan kan je helemaal meedoen. Anthony zal je stap voor stap mee nemen in de wereld voorbij Google.

 

https://cryptodesign.org/event/privacy-cafe-met-het-thema-deep-web/

Lezing: Waarom is privacy belangrijk?


Afbeelding: Ellen Porteus

Taal: Nederlands (Engels in overleg)
Duur: 60 tot 90 min. (op aanvraag)

Je hebt jezelf vast wel een keer afgevraagd waarom er zo veel ophef wordt gemaakt rond het onderwerp privacy. Dat is niet zo gek, het is een breed en ingewikkeld onderwerp. De simpele vraag: “Waarom is privacy belangrijk?” heeft een lang antwoord. Tijdens deze lezing ga ik diep in op deze vraag en het antwoord op deze vraag.

In de lezing onderbouw ik waarom privacy essentieel is om een gezonde rechtstaat en democratie te behouden. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom privacy belangrijk is. Ik ga dieper in op de, naar mijn mening, 3 grootste gevaren voor het privacyrecht.

Aan bod komen:

  • De commerciële gevaren
  • Hacking
  • (Staats)spionage

Tijdens deze interactieve lezing geef ik relevante voorbeelden en nodig ik je uit zelf de voorbeelden te testen. Ook zal ik proberen al je vragen over privacy en hacking te beantwoorden.

Interesse? Neem gerust contact met me op via de contact pagina.

Exploring the Deep Web

Taal: Engels
Duur:
25 min.

Voor de Crypto Design Challange werd ik gevraagd een workshop te geven over het “Deep Web” in het Makers Lab op de HVA (Amsterdam University of Applied Sciences).

 

Op 6 oktober gaf ik deze workshop waarin we steeds dieper afdaalde van het “normale” Clearnet, het Deep Web en uiteindelijk het Dark Web in.

Tijdens de wokshop gaf ik een uitgebreide uitleg over de verschillende lagen en grootte van het internet, maakte de deelnemers kennis met het Deep Web en Dark Web en benadrukte ik de noodzaak en het bestaansrecht van dit deel van het internet. Ook leerde ik de deelnemers veilig en anoniem onderzoek te doen op het Deep Web.

 

 


Anthony van der Meer©