Heeft u vragen over mijn werk, interesse in een mogelijke samenwerking of wilt u een lezing of workshop aanvragen? Ik te bereiken via de onderstaande gegevens.

Contact:

Anthony van der Meer Media & Research


Rotterdam

 

Postadres:

Anthony van der Meer Media&Research
Stationsplein 45, A4.004
3013 AK Rotterdam

about
  /  about

Over Anthony

Anthony van der Meer is een filmmaker en onderzoeksjournalist die in 2015 als filmmaker aan de Willem de Kooning academie afstudeerde en waar hij zijn bachelor audiovisueel ontwerper behaalde. Hij studeerde af met de documentaire Find my Phone waarin hij de dief van zijn gestolen telefoon volgt en portretteert. Tijdens zijn studie volgde hij de minor “hacking” waarin hij werd getraind te denken als een hacker: middelen gebruiken voor een doel waarvoor ze oorspronkelijk niet bedoeld zijn. Deze mindset geeft hem de mogelijkheid om op een andere manier naar film en onderzoeken te kijken door constant zichzelf en andere te bevragen en te blijven experimenteren.

Nadat hij Find my Phone eind 2016 online publiceerde ging de film viral en haalde hij de nationale en internationale media. De film is inmiddels meer dan 7 miljoen keer bekeken op Youtube. Voordat Anthony de film maakte deed hij uitgebreid onderzoek naar zowel de technische aspecten van het maken van een loktelefoon, als de juridische en ethische aspecten. Dit gaf hem de mogelijkheid om de opgedane kennis te delen in lezingen en workshop. Zo sprak hij in 2017 tijdens een congres van International Association of Privacy Professionals Australia and New-Zealand in Sydney over de grens tussen privacy, ethiek en journalistiek en deelde hij in 2018 zijn kennis over het Deep en Dark Web in Ljubljana, Slovenië tijdens een meerdaagse workshop van het Aksioma Institute for Contemporary Art.

In 2017 ontwikkelde Anthony zich verder op het gebied van concept denken. Zo is hij sinds 2017 en werkzaam als freelance ontwerper van TV en video on demand formats.

Anthony heeft een enorme passie voor het doen van doortastend onderzoek. Zijn documentaires komen voort uit de drang maatschappelijke problemen aan te willen kaarten. In zijn werk probeert hij daarom technisch ingewikkelde onderwerpen zo laagdrempelig mogelijk uit te leggen. Het onderzoek krijgt vaak een hoofdrol in zijn documentaires.

Werkzaamheden

Ervaring met het doen en leiden van diepgravende (digitaal) onderzoeken. Gebruikmakend van digital forensics en OSINT.

Regie van documentaires. Anthony heeft meerdere documentaires op zijn naam en werkt daarnaast aan (korte) fictie projecten en branded content.

Freelance ontwikkelaar van concepten voor video’s, films en commercials.

Ruime ervaring in het geven van lezingen en workshops over privacy, digitaal onderzoek, het dark web en journalistiek en ethiek. Zowel in het Nederlands als Engels. Daarnaast gastdocent voor gastcolleges over film maken, storytelling in film, journalistiek, ethiek en privacy.

Enkele jaren werkzaam als freelance TV- en internetformat programmamaker. Ervaring met zowel de ontwikkeling van ideeën als de uiteindelijke productie.

Neem gerust contact op!