Heeft u vragen over mijn werk, interesse in een mogelijke samenwerking of wilt u een lezing of workshop aanvragen? Ik te bereiken via de onderstaande gegevens.

Contact:
My Portfolio
  /    /    /  Find my Phone
Find my Phone
Find my Phone
Find my Phone
Find my Phone
Find my Phone
Find my Phone

Find my Phone

Per week wordt er in Nederland 300 keer aangifte gedaan van smartphone diefstal. Naast het feit dat je een dure telefoon kwijt bent, heeft een onbekende ook toegang tot al je foto’s, video’s, e-mails, contacten en berichten. Maar wat voor persoon steelt een telefoon? En waar komen die telefoons terecht? In de documentaire Find my Phone wordt het tweede leven van een gestolen telefoon gevolgd. Door middel van spyware maak je kennis met de persoon achter de diefstal. Maar hoe goed kun je iemand eigenlijk leren kennen aan de hand van zijn telefoon?

Find my Phone is de afsturdeerfilm van Anthony waarmee hij in 2015 als filmmaker aan de Willem de Kooning academie de bachelor audiovisueel ontwerper behaalde. Voordat Anthony de film maakte deed hij uitgebreid onderzoek naar zowel de technische aspecten van het maken van een loktelefoon, als de juridische en ethische aspecten. Met de film wilde Anthony het publiek over privacy op smartphone na laten denken, zonder het woord privacy te noemen. Daarnaast ging hij opzoek naar de ethische grens van filmmaken. De film ging eind 2016 wereldwijd viral en behaalde nationale en internationale media zoals de NOS, RTL Late NightBBC Newsday en The Times. Inmiddels is de film ruim 7 miljoen keer bekeken op Youtube en heeft het honderdduizenden views op andere platforms.

Category:
Date: