Heeft u vragen over mijn werk, interesse in een mogelijke samenwerking of wilt u een lezing of workshop aanvragen? Ik te bereiken via de onderstaande gegevens.

Contact:
My Portfolio
  /    /    /  I Accept
I Accept
I Accept
I Accept
I Accept
I Accept
I Accept
I Accept

I Accept

Waar zeggen we precies ‘ja’ op wanneer we een app installeren? En wat kunnen de bedrijven achter die apps met de informatie die ze op die manier bij elkaar harken? In de korte docu I Accept probeert Anthony aan de van een experiment antwoord te krijgen op deze vragen.

Deze 10 minuten durende I onderzoeksdocumentaire over privacy op smartphones werd in 2018 gemaakt voor de vpro uitzending Game of Phones. Voor deze documentaire liet Anthony een app ontwikkelen die dezelfde data verzameld als een gemiddelde smartphone app. Nadat en groep vrijwilligers de app op hun smartphone hadden geïnstalleerd verzamelde en analyseerde hij de data zoals locatie data, wifi SSID’s, contacten, email adressen etc. om vervolgens uitgebreide profielen van de vrijwilligers hun financiële en sociale situatie te maken, zoals grote data bedrijven dit ook doen.

Deze film is in gemaakt in samenwerking met de vpro. De korte versie van de documentaire is op zondagavond 10 juni 2018 tijdens de thema avond Game of Phones uitgezonden op NPO2. De volledige uitzending is hier te vinden, het losse fragment kunt u hier terugkijken.

Category:
Date: